29984x bekeken sinds 10 september 2008
De Valk

Teamblog

De Valk - Geldrop

De Valk - GeldropVandaag was het de wedstrijd De Valk-Geldrop. Vorige keer was dit een doelpuntloos gelijkspel geworden. Na de eerste nederlaag van 2009 vorige week waren we erop gebrand om dit weer recht te zetten tegen Geldrop en zo de weg naar boven weer in te zetten. We wisten dat dit moest kunnen omdat het vorige keer een nek aan nek race was en Geldrop absoluut niet beter was. En voor de winterstop, zoals bekend, hadden wij nogal moeite met het pakken van de punten. Een duel met belangen op het hoofdveld van het Valkennest dus.
De wedstrijd begon, het was een vrij mat duel met weinig kansen. We probeerden het positiespel van de trainingen tot uiting te brengen in het veld, maar dit lukte nog niet altijd even goed. Hierdoor resulteerde het in weinig kansen, maar ook Geldrop creƫerde bar en bar weinig. Het duel hobbelde voort richting de rust zonder dat er van echte opwinding sprake was. De voorhoede was erg ongelukkig in de acties. Het eerste gevaarlijke moment kwam toen Nick opkwam, als een soort Patrice Evra. Normaliter kiest hij dan voor de voorzet, maar dit keer probeerde hij het ineens in de korte hoek. De keeper van Geldrop had slechts een half antwoord op het schot, en wie anders als Max was er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. De voorsprong was er! Maar het goede voetbal slechts bij vlagen. Toen de scheidsrechter voor het rustsignaal floot was er nog altijd weinig veranderd.
Na de rust was het een wedstrijd die rustig naar zijn einde kabbelde. En weer bracht een moment van scherpte bij ons de goal. Max werd weggestuurd van achteruit, hij twijfelde niet en nam het doel onder vuur. De keeper moest wederom lossen en ditmaal zat Martijn er attent bij om zo de 2-0 te maken en de wedstrijd in het slot te gooien. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld op het middenveld en kwamen er nog maar weinig momenten van opwinding.
Een niet al te spectaculaire overwinning dus, maar de 3 punten zijn het aller, allerbelangrijkste. Hierdoor zijn we geklommen naar de 4e plaats, en deze kunnen we volgende week vasthouden bij winst tegen RPC, de nummer 1. Misschien kunnen we zelfs verder klimmen op de ranglijst naar de 3e plek. RPC zal er zaterdag op gebrand zijn de punten te pakken om zo de strijd om het kampioenschap in haar voordeel te beslissen. Belangen genoeg, dus het heeft alles in zich om een leuke wedstrijd te worden komende zaterdag. Tot dan!
Joep
Auteur: Maikel van der steen | 24 april 2009

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in