29957x bekeken sinds 10 september 2008
Teamblog

Blogs van Oktober 2008

EMPLINA - DE VALK

Emplina - De ValkNa de winstpartij in de beker vorige week stond er vandaag weer een andere hoofdklasser op het programma. Voor de meeste een tegenstander waartegen ze nog nooit gespeeld hadden: Emplina. Het was weer regio Den Bosch dus weer een stukje rijden voordat we het prachtige groen opkonden. Het was vandaag heel belangrijk de punten mee te nemen naar het Nest om aan te haken bij de subtoppers. Belangrijk genoeg, lijkt me zo. Iedereen was speelklaar, behalve Mike nog niet natuurlijk.
De wedstrijd ging van start en we kregen het niet voor elkaar echt goed te voetballen. We speelden redelijk vaak de lange bal waardoor het moeilijk voetballen was tegen Emplina. Deze speelden telkens hun spits aan waarna vanaf daar het spelletje verder ging. Hier werd een antwoord op verzonnen waardoor ook Emplina minder makkelijk kon voetballen. We hadden een arbiter die af en toe beslissingen nam waardoor je kon denken dat de beste man “van de ratten besnuffeld” was. Erg moeilijk voetballen op deze manier. Er kwam nog een mooie actie van Maikel waar een ruw einde aan kwam door een harde tackel waar geen geel voor werd gegeven. De vrije trap liep op niks uit. We gingen rusten met de welbekende “brilstand”. Deze 0-0 komt ons bekend voor een er werd op gehamerd dat het niet weer fout zou mogen gaan zoals tegen Brabantia, Bladella en Best Vooruit.
En ja hoor, na de rust gebeurde het toch. Een vrije trap van ons viel verkeerd uit, de spits van Emplina werd ingespeeld waarna deze met een boogballetje Harm verschalkte. Het ongeloof was van de gezichten af te lezen. Niet veel later gebeurde wederom een bizar moment, Luuk gaf een breedtebal op Harm waarna deze te lang treuzelde en zich de bal liet afsnoepen. De spits die eerder ook al scoorde wist het netje op eenvoudige wijze te laten bollen. Op deze manier stonden we alweer 2-0 achter. Hierna moesten we op jacht naar de aansluiting want er waren nog zeker 25 minuten te spelen. Dit lukte door een mooie kopbal van Martijn. Hierna wilden Delly en Martijn snel de bal pakken maar de keeper van Emplina hield deze bal vast. Spelbederf lijkt me zo. Maar door – wederom - een zeer controversiële beslissing van de scheidsrechter kreeg Martijn (en later bleek ook Delly) een gele kaart. Niet veel later ging Delly toch wel een beetje te hard door op de keeper waarna een gele kaart aan Delly werd gegeven. Dit bleek zijn tweede te zijn waarna hij kon vertrekken. Een zeer discutabele beslissing. We kregen het niet meer bolgewerkt met 10 man waardoor de eindstad een zeer teleurstellende 2-1 werd.
Jongens, ik vind het echt ongelofelijk hoe dit zo kan lopen. We zullen toch eens die punten moeten pakken! Tegen Bladella, Brabantia, Best Vooruit en RKTVC was puntverlies toch echt niet nodig geweest vond ik. Helaas gebeurt dit wel waardoor we nu onderaan in de ranglijst bungelen. Hier moet verbetering in komen. Dit moet dan tegen Beerse Boys, zaterdag op het Valkennest. Hier zal de overwinning behaalt moeten worden. Tussendoor oefenen we nog tegen FC Eindhoven, ook geen matige tegenstander lijkt me zo. Nou, tot zaterdag!
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 28 oktober 2008 | 0 Reacties

DE VALK - GESTEL

Geen competitiewedstrijd deze week maar een lekker potje bekervoetbal. De beker staat bekend om de soms verassende resultaten en dus waren we gewaarschuwd. We speelden vandaag tegen een 1e klasser: Gestel. Er mocht geen onderschatting zijn en iedereen wilde toch zijn revanche op vorige week. Hier verder niks meer over. De aanvangstijd van de wedstrijd was 14.30. Na een minuut of 10 was het wedstrijdbeeld al duidelijk, wij waren duidelijk de meerdere van Gestel. Dit overwicht resulteerde in de 1-0. Na een gekraakte vrije trap was Ralf het meest oplettend waarna hij met de linker de bal rustig binnenschoof. Hierna werd het al snel 2-0 door Martijn die goed oplette toen de nummer 4 van Gestel de bal te kort terugspeelde op de keeper en Martijn het schot van de keeper blokte, en via het lichaam in de goal caramboleerde. De Valk liet aardig voetbal zien, met soms snelle combinaties en met een goed mee-voetballende gastkeeper: Ramon Vos. Dit omdat Harm wegens een blessure niet kon spelen. Het werd 3-0 voor de Valk toen Martijn Joep vond op de rand van het strafschopgebied en deze met een droge knal de keeper verschalkte. Hierna werd het nog 4-0 door Maikel, hij nam de diepe bal PRACHTIG aan waarna hij simpel afwerkte. Een goede goal. Er waren nog wat kansjes maar verder dan de 4-0 kwamen we niet voor de rust.
Na de rust kwamen wij minder goed uit de verf, er werd minder goed gevoetbald, minder combinaties maar toch hielden we wel de overhand in de wedstrijd. Na een fantastische lange bal van Luuk zorgde Martijn na een lange sprint, alleen voor de keeper voor 5-0. Hierna werd het nog 6-0 door een schot van Maikel en een blunder van de keeper. Maikel complementeerde zijn trio doelpunten door een mooie vrije trap. Hard, laag en goed ingeschoten, 7-0! Hiermee was de koek op en stond de eindstand op het bord van 7-0!
Redelijk tot goed spel vandaag, veel doelpunten, al me al een klinkende 7-0 zege op Gestel. Ik hoop dat we deze vorm kunnen voortzetten en ook in de competitie productief kunnen zijn. Dit zal dan volgende week moeten tegen Emplina. Op het sportpark van Emplina. Tot volgende week!
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 20 oktober 2008 | 0 Reacties

DE VALK - BEST VOORUIT

De Valk - Best VooruitVandaag stond de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit op het programma, deze tegenstander hadden we al een keer getroffen dit jaar. In de beker moesten we uit spelen en de uitslag toen was 1-1. Aan ons dus om vandaag niet 1, maar 3 punten te pakken tegen Best Vooruit dat onderaan stond. Er was heel de week goed getraind dus het moest er vandaag inzitten.
De wedstrijd begon en we voetbalden vrij aardig met af en toe goede combinaties. Er werden ook kansen gecreëerd, Delly miste 2x ongelukkig de goal na wel goed doorzetten van hem. Een Best-Vooruitspeler stompte Robin tegen zijn gezicht waarna de arbiter van vandaag besloot géén rood te trekken. Ongelofelijk. De trainingsvormen van afgelopen weken hebben zichtbaar de vruchten afgeworpen want het spel was voor het eerst zo goed dat we door goed voetbal kansen konden creëren. Helaas mocht het voor rust niet zo zijn terwijl we toch beter verdient hadden. Ruststand 0-0.
Na rust kwam er meer pit in de wedstrijd, veel gemene, kleine overtredingen aan weerskanten. Dit resulteerde in een rode kaart voor Best. Waarna we door middel van een overtal situatie dit toch uit moesten kunnen spelen. Daarna kregen we ook nog een penalty die – helaas – wederom gemist werd door onze nummer 10 Martijn. Even later werd het spel stilgelegd wegens een zeer onvolwassen volwassene. Hij vond het nodig om onze assistent-arbiter de huid vol te schelden en werd door de leidsman van het valkterrein afgestuurd. De meneer vond het nodig om dit op slakkengang te doen waardoor het spel een minuut of 5 stillag. Heel onnodig natuurlijk. Hierna kwam misschien wel het moment van de wedstrijd, er kwam een schotje van Best wat niet geheel goed verwerkt werd door ons waarna Luuk en Harm elkaar op zeer schlemielige wijze troffen in de doelmond. De ontgoocheling was groot bij ons. Dit werd tot overmaat van ramp ook de eindstand, ondanks de nog vele kansen voor ons.
Jongens, we hebben goed gevoetbald, maar zo kan het echt niet. Zo een wedstrijd verliezen is een hele grote teleurstelling waar we toch weer overeen zullen moeten. Hopelijk doen we wat vertrouwen op in het bekerduel tegen Gestel door eens wat productiever te zijn. Een verschrikkelijke wedstrijd die we gauw moeten vergeten! Tot zaterdag tegen Gestel.
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 16 oktober 2008 | 0 Reacties

UITSLAGEN 11 OKTOBER !!

Bladella B1 Brabantia B1 0 - 7
De Valk B1 Best Vooruit B1 0 - 1
ODC B1 RKTVC B1 1 - 0
RPC B1 - Emplina B1 4 - 2
Zwaluw B1 - Dommelen B1 7 - 2
Geldrop B1 - Beerseboys B1 2 - 2
Lees verder | Auteur: Maikel | 14 oktober 2008 | 0 Reacties

DE LUL VAN DE WEEK!!!

De LuL van de week!!!Noel Renders is de lul van de week deze week!
Hij verloor bij het latje schieten op de training afgelopen maandag.


Vorige keer was dat Glenn Foreman.
Lees verder | Auteur: Maikel | 07 oktober 2008 | 0 Reacties

BRABANTIA - DE VALK

Brabantia - De ValkVandaag stond er weer een lekker potje voetbal op het programma voor de Valk B1. Ditmaal zouden
de punten gepakt moeten worden op sportpark de Hurk te Eindhoven. Brabantia was de tegenstander. Zoals iedereen weet is d’n Brab uit altijd een lastige horde, ookal was dit team vorig jaar gedegradeerd uit de 3e divisie.
Voorafgaand aan de 80 minuten ging 1 minuut stilte ter ere van een overleden erelid van Brabantia. Hierna ging het balletje dan uiteindelijk rollen. We merkten al snel dat Brabantia met een zwervende 10 speelde waardoor we er een aanpassing op los lieten. Christian werd nu de verdedigende middenvelder. De lange bal werd veel gehanteerd en er was niet veel voetbal. Alhoewel het op sommige momenten er ineens weer wel was. Brabantia was vrij dreigend via de spits die zeker in het begin elke bal kon aannemen en goed kon neerleggen voor inlopende mensen. Dit werd na wat coaching vanaf de kant alweer snel goed omgezet. Maikel kreeg nog een kansje, Noël kreeg er nog een na een behoorlijke aanname, beide geen doeltreffende afwerking. De kansen bleven zodoende op 1 hand te tellen. De rust brak alweer aan en dit was een goed moment om even alles door te spreken.
We begonnen de tweede helft zonder omzettingen, net als Brabantia. Er werd nog altijd matig gevoetbald van beide kanten. Toen kwam er een erg vreemd moment. Er werd een bal de 16 van Brabantia ingespeeld, er was miscommunicatie tussen de verdediger en de keeper waarbij de verdediger de bal voorbij de keeper van Brabantia speelde. Maikel was in dit verhaal de lachende 3e maar wist het buitenkansje helaas niet te verzilveren waardoor hij de niet-lachende 3e werd. Enkele minuten later wist Brabantia dit wel te doen. Na een foutje in de defensie kon de 7 van de tegenpartij doorlopen en een andere speler vrij voor goal zetten, deze faalde niet: 1-0. Het einde van de wedstrijd naderde, maar een groot slotoffensief zat er niet meer in waardoor we de punten hebben laten liggen vind ik.
We moeten komende weken maar weer eens flink aan de slag gaan met het maken van goals, wat toch nog wel een beetje ons manco blijft. Zaterdag verloren, maar niet getreurd. We gaan er weer keihard tegenaan om die punten volgende week op het “nest” te houden. Best Vooruit zal dan de tegenstander zijn. Tot volgende week, ik hoop op een galavoorstelling.

Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 06 oktober 2008 | 0 Reacties

DE LUL VAN DE WEEK !!!

De LuL van de week !!!Christian Prinsen is de lul van de week deze week!
Hij verloor bij het latje schieten op de training afgelopen maandag.

Vorige keer was dat Maikel v/d Steen.
Lees verder | Auteur: Maikel | 01 oktober 2008 | 0 Reacties

UITSLAGEN 27 SEPTEMBER!

De Valk B1 - Dommelen B1 1 - 0
Geldrop/AEK B1 - Best Vooruit B1 4 - 3
Beerse Boys B1 - Emplina B1 2 - 3
ODC B1 - Zwaluw VFC B1 2 - 3
RPC B1 - Brabantia B1 2-2
Lees verder | Auteur: Maikel | 01 oktober 2008 | 0 Reacties