29957x bekeken sinds 10 september 2008
Teamblog

Blogs van Februari 2009

DE VALK - RKTVC

De Valk - RKTVCNa een zeer lange winterstop stond op 31 januari van het jaar 2009 De Valk B1-RKTVC B1 gepland. Zoals altijd een heetgebakerd potje. Voor de winterstop kunnen we toch wel concluderen dat de resultaten vies tegenvielen. Er werd weinig goed gevoetbald, alhoewel het op de training er soms vloeiend uit zag. Er werden teveel punten verloren, en daarom stonden we veel te laag in de ranglijst van de hoofdklasse. Dit moest en zou anders moeten, en wel meteen in de eerste wedstrijd na de winterstop. Het moest en zou punten opleveren. Hierin zouden we vanaf dit moment gesteund worden door een speler uit het 1e met ambities als manager: Erik Schaeken. Vandaag kregen we ook versterking uit de B2: Giovanni Gubbels. (haha)
De wedstrijd stond onder leiding van een arbiter die meteen opviel, hij was er namelijk niet en toen hem telefonisch gevraagd werd waar hij bleef was zijn commentaar: “ik dacht dat het afgelast was”. Een lekker begin dus. Dit zou zich echter de hele wedstrijd voort zetten.
Wij begonnen niet slecht aan de wedstrijd die een half uur later begon. We hadden het overwicht, maar op het middenveld van RKTVC liepen enkele aardige spelers, die wel van een hard potje voetbal hielden. We probeerden iets te forceren voorin, maar de eerste aanvallende actie van RKTVC was meteen fataal. De spits van RKTVC liep enkele spelers eruit, liep daarna Harm voorbij alsof ie er niet stond om vervolgens af te ronden en het netje te laten bollen. Een grote tegenvaller, omdat het niet slecht liep tot dan toe. De wedstrijd zat vol me frustraties, waarbij de spelers van RKTVC zich niet onbetuigd lieten. Er werd geschopt, er werd geknepen, er werd geduwd. Echter ontging dit alles de scheidsrechter. Saillant detail was dat hij de enige was die dit ontging. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan. Spelers/ouders van RKTVC vlogen onze technische staf aan, het was erg gênant om te zien hoe zij probeerden verantwoordelijke mensen een klap te verkopen. De scheids zag echter niks wat niet door de beugel kon, en besloot midden in het opstootje maar eens te fluiten voor de rust.
In de rust pepte we elkaar op om toch nog vol voor die 3 punten te gaan. Het zou lastig worden, maar we hebben elke punt nodig in dit stadium van de competitie. Na de rust gingen we er vol op en we wonnen dan ook de meeste duels. Er waren aardige aanvallen maar het liep nog niet geheel van een lijen dakje.
Toch kwamen we na een minuut of 10 spelen in de tweede helft op een 1-1 stand. Martijn werd ingespeeld, waarna hij wachtte tot er 3 man om hem heen stonden om vervolgens met veel gevoel de verre hoek te zoeken. Er kwam weer geloof in de ploeg, en we zette hierna sterk door. De charges en gemene overtredingen bleven regenen, maar onze vriend de arbiter kon ze niet constateren. Toen Martijn wederom de bal kreeg en aan de wandel ging, kwam er weer een opleving voor De Valk. Hij liep de zestien meter in, omspeelde de keeper – die overigens zijn been op heuphoogte gestrekt vooruit hield – en trof doel. 2-1 voor De Valk. Nu was het zaak de voorsprong vast te houden, en de hervatting van de competitie goed in te zetten. Het ging echter nog fout in de laatste minuten. Een minuut of 5 voor tijd, werd na een rare situatie de bal laag voor gebracht waarna hij makkelijk ingetikt kon worden. En weer was daar de zoveelste kater.
Jongens, helaas hebben we niet kunnen winnen. Wel kunnen we tevreden zijn met de getoonde vechtlust waarmee we toch het punt hebben gehaald. Het hadden er drie kunnen zijn maar helaas. Het zal nu moeten gebeuren tegen Brabantia, waar we aanstaande zaterdag 14 februari tegen spelen. Verder wil ik Gio nog bedanken voor zijn inzet, en hem nog succes wensen met zijn verdere prestaties. Sorry van het late verslag, vanaf nu zal ik het weer wekelijks gaan bijhouden!
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 13 februari 2009 | 1 Reactie