29957x bekeken sinds 10 september 2008
Teamblog

Blogs van Maart 2009

30 MAART: DOMMELEN - DE VALK

30 Maart: Dommelen - De ValkDe wedstrijd van zaterdag 28 maart is verzet naar maandag 30 maart. Aanwezig om 17.15 uur. Aanvang van de wedstrijd zal om 18.30 uur zijn.
Lees verder | Auteur: Maikel | 28 maart 2009 | 0 Reacties

DOMMELEN - DE VALK AFGELAST!!

Dommelen - De Valk AFGELAST!!Helaas kan wegens de hevige regenval de derby geen doorgang vinden.
Lees verder | Auteur: Maikel | 28 maart 2009 | 0 Reacties

DE VALK - EMPLINA

De Valk - EmplinaZaterdag 14 maart, op deze dag moesten we ons revancheren op Emplina. In de uitwedstrijd hadden we daar ongelukkig verloren met 2-1. We wilden vandaag onze goede reeks in 2009 voort zetten, met maar liefst 10 punten in 4 wedstrijden. Hierdoor waren wel flink aan het klimmen op de ranglijst, en vandaag kon dit ook resulteren in een hogere positie op deze ranglijst. Bij winst zouden we plek 8 innemen met veel perspectieven naar boven. Een belangrijke wedstrijd in de inhaalrace van dit seizoen dus.
De wedstrijd begon, en wij waren eigenlijk meteen stukken beter dan Emplina. Dit resulteerde echter niet meteen in een doelpunt, maar wel in kansen. Martijn kreeg een kans toen hij voor de keeper werd neergezet, maar hij werd op het goede moment de voet dwars gezet. Hierna kreeg Joep nog een kans na een dribbel over de achterlijn, maar zijn inzet strandde op de lat. Emplina had helemaal niets in te brengen tot grote woede van de trainer van Emplina. Luttele minuten laten kregen we een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Martijn nam plaats achter de bal, en dan weet je het wel dit seizoen. Na een mooie schuiver in de rechterhoek stonden wij op voorsprong. We bleven pressen en drukken op hun verdediging. Emplina kwam er helemaal niet meer uit, maar wij sprongen toch slordig met de kansen op en zo stond het bij rust een schamele 1-0 voor ons.
In de rust was ons duidelijk gemaakt dat we toch echt die extra goal moesten maken, omdat we het anders onszelf nog onnodig moeilijk konden maken. Echter, Emplina was zo onmachtig dat ze geen kansen kregen, maar een lange bal in zonder richting van Emplina resulteerde bijna toch in een doelpunt, de bal kreeg een hogere stuit dan Harm verwachtte, maar met een uiterste inspanning kon hij de bal nog keren. Hierna zetten wij weer even aan en dat resulteerde in de 2-0, en wie anders dan Martijn was de doelpuntenmaker, na een voorzet vanaf links kopte naar mijn weet Max de bal door, Martijn nam aan en rondde koel af. De wedstrijd was gespeeld, en we voetbalden de wedstrijd goed uit. Het tempo bleef echter redelijk hoog, en de ruimtes werden steeds groter voor de Valk. Wat uiteindelijk nog resulteerde in een werkelijk PRACHTIGE goal van Joep. Na terugleggen van Ralf legde hij hem met links zo even in de bovenhoek. Via enkele van richtingveranderingen. Een grote lucky maar hij telt. 3-0, het is de eindstand van een wedstrijd waarin de Valk heer en meester was.
Jongens, chapeau voor de werklust en inzet weer deze wedstrijd, a.s. zaterdag geen wedstrijd, wellicht worden er enkele jongens uitgezonden naar andere valkteams. Hierna zal er weer scherp getraind moeten worden en de blik zal gericht moeten worden op Dommelen. Een derby die eerder dit seizoen resulteerde in een nipte zege voor de Valk. We zitten in een goede reeks, laten we deze vooral vasthouden en die goals blijven maken! Tot 28 maart op het Valkennest.
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 20 maart 2009 | 1 Reactie

BEST VOORUIT - DE VALK

Best Vooruit - De ValkVandaag stond de wedstrijd tegen Best Vooruit op het programma. Een wedstrijd waarin wij veel goed te maken hadden ten opzichte van de vorige confrontatie. Wij zaten in de lift na een serie van 3 wedstrijden zonder verlies, maar liefst 7 punten werden gehaald. Nu stond Best Vooruit, de nummer 4 op het programma. We hoopten dat we hier onze ongeslagen reeks in 2009 voort konden zetten. We begonnen gehavend want onze veldspeler met de meeste minuten op zijn naam, Loek, was ziek. Een meevaller was echter dat Mike na een slepende knieblessure zijn tweede basisplaats van het seizoen kreeg toebedeeld.

We wilden de wedstrijd fel beginnen, maar dit kwam er nog niet helemaal uit. Na 8 minuten kregen we onze eerste kans van de wedstrijd, en dit was dan ook meteen raak. Een ongekende efficiëntie voor ons. Na een erg goede voorzet van Nick nam Martijn de bal goed aan, en schoot beheerst raak. Een droomstart voor ons, waarna we wat beter in de wedstrijd kwamen. Maar Best Vooruit deed ook goed mee en zo werd het een duel met veel strijd, waarin de scheidsrechter het nodig vond enkele gele prenten uit zijn borstzakje te halen. We kregen weinig grote kansen, maar het liep beter dan normaal in de voorste linie. De organisatie van achteruit, normaal gesproken onze kracht, stond minder. Hierdoor werd Best nog redelijk gevaarlijk uit stilstaande situaties, maar tot een gelijke stand kwam het voor rust niet. Op naar de thee.

In de rust werd gemaand tot scherpte in de tweede helft. Deze scherpte ontbrak echter vanaf het begin. Na 3 minuten in de tweede helft was het 1-1. Na een diepe bal kon de rechtsbuiten van Best weg, waarna deze een vrije doorgang had naar de goal en het netje liet bollen. Wij konden weer van voor af aan beginnen met bouwen aan een voorsprong, doodzonde. Maar vanaf dat moment pakten we het goed op en gingen we op zoek naar de voorsprong. Deze kwam al vrij snel. Na een afgeslagen diepe bal werd Martijn de 16 meter in gestuurd. Hij stond echter op de punt van de 16 meter, maar wist toch met een soort sliding-uithaal het net te vinden. Dit betekende voor Martijn nummer 17 van het seizoen en weer een hele belangrijke, 1-2.
Hierna probeerde Best nog van alles om een doelpunt te forceren, maar counterden wij scherp. Na een werkelijk schitterende aanval stond Martijn weer op de goede plek om zijn derde van de middag te maken. De ontlading was groot, want de wedstrijd leek binnen na deze 1-3. Best probeerde wat het kon, maar wist niks meer te forceren, en stapten wij, na wat commotie, met een overwinning van het veld af.

Het is nog niet altijd mooi wat we laten zien, maar het begint in ieder geval efficiënt te worden. Alweer 3-1 gewonnen, en alweer 10 punten uit 4 wedstrijden in 2009. Toch zullen we eraan moeten bouwen om beter voetbal op de mat te leggen. Beter voetbal + de werklust die we nu laten zien, zal zijn vruchten af blijven werpen in deze competitie. Met weer een pittige trainingsweek voor de boeg, wacht volgende week Emplina. Ook in deze wedstrijd hebben we wat goed te maken lijkt me zo. Tot volgende week op het Valkennest.

Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 09 maart 2009 | 0 Reacties

DE VALK - BLADELLA

De Valk - BladellaVandaag speelden wij een avondwedstrijd tegen Bladella B1. Bladella dat de laatste plaats bezette in onze competitie had in de heenwedstrijd met 2-0 van ons gewonnen. Zouden wij vandaag winnen, dan komen wij op 7 punten voorsprong van de nummers 11 en 12. We begonnen slap aan het duel waardoor de linksbuiten van Bladella na een lange bal, al in de 7e minuut kon scoren; 0-1. Dit hadden we volledig aan onszelf te wijten. We speelden immers te slap en zonder overtuiging. Direct daarna gingen wij op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam niet veel later toen de doelman van Bladella mistastte op een voorzet van de rechterkant. Maikel kon zo de bal makkelijk inschieten; 1-1. Op dat moment hadden wij de wedstrijd in hadden en zat de 2-1 eraan te komen. 2 goede acties van ons over de achterlijn waren erg gevaarlijk maar een corner en een achterbal waren uiteindelijk het resultaat. Ook nog in de 2e helft was een vrije trap van ons, die door de keeper werd losgelaten en uiteindelijk van de lijn werd gehaald door een blauw-witte verdediger. Aan de andere kant was ook Bladella gevaarlijk, de linksbuiten had de bal voor het inschieten, maar die wachtte erg lang, waardoor de bal door corner kon worden gegleden. In de 2e helft was er eigenlijk een constante druk op de goal van Bladella. We zette goed druk, waardoor ze niet goed konden opbouwen en wij ze dus snel konden vastzetten. Na een lange bal naar voren van ons, ging de vlag omhoog voor Martijn(die buitenspel stond, maar niet deelnam aan het spel) via een ‘Bladellabeen’ kwam de bal in de voeten van Joep die door mocht van de arbiter en zo na een meter over 30 de bal mooi over de doelman kon lobben; 2-1. Dat leidde tot veel ophef aan Bladellakant want die waren het er niet mee eens dat dit zomaar door mocht gaan. Niet veel later kon Martijn na een schitterende actie, waarmee hij 2 man wegzette, de bal over de keeper spelen en zo de bal in het lege doel schieten; 3-1. Dat betekende eigenlijk het einde van de wedstrijd. Bladella kon niks meer creëren en zo ging het duel als een nachtkaars uit. Wij kregen nog wat kansjes maar dat leidde niet echt meer tot veel gevaar.
Al met al een nuttige overwinning waardoor we op 2 punten achterstand staan van de nummer 8 RKTVC. Bladella staat nu uiteraard nog steeds onderaan met 9 punten. Zaterdag wacht in Best, Best Vooruit dat terug te vinden is op de 4e plaats met 24 punten. We gaan er in ieder geval alles aan de doen om ook zaterdag 3 punten in de wacht te slepen!
Lees verder | Auteur: Maikel | 05 maart 2009 | 1 Reactie

DE VALK - BRABANTIA

De Valk - Brabantia Vandaag stond Brabantia thuis op het programma. De vorige ontmoeting tussen beide liep voor ons uit op een deceptie, na een hele wedstrijd goed tegenstand geboden te hebben werd het 10 minuten voor tijd 1-0, wat later ook de eindstand zou betekenen. We zouden vandaag wederom in het nieuwe 4-4-2 systeem opereren net als tegen RKTVC. We hoopten vandaag weer eens de drie punten te kunnen ketsen, tegen een tegenstander die zesde stond, maar ons niet imponeerde met goed spel in de voorgaande wedstrijd.

We begonnen alleraardigst aan de wedstrijd. De organisatie stond erg goed, er werden nog niet al te veel kansen gecreëerd maar ook Brabantia had hier moeite mee. Er werd hard maar fair gevoetbald, op een natrappende beweging van de nummer 9 van Brabantia na. Dit kwam hem op geel te staan, waar rood meer op zijn plaats was geweest. De scheidsrechter van de dag, had het echter “niet zelf waargenomen”. We zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand, een stand die ons vaker dit seizoen niet erg goed gezind was.
Na rust leek het weer dezelfde kant op te gaan. Na een actie van de spits, schoot deze tegen één van onze verdedigers aan waardoor de bal van richting werd veranderd en in het doel verdween, een erg ongelukkig doelpunt, en weer net na rust. Hierna herpakte wij onszelf echter en gingen we kansen creëren. Kort na de goal pakte de nummer 8 van Brabantia zijn tweede gele kaart na een charge op Joep. Hierna werd de wedstrijd hervat en 2 minuten later had Martijn het netje alweer laten bollen. Na een voorzet van Joep van de zijkant nam hij de bal goed op “de pantoffel”. Het was 1-1, vanaf dit moment gingen we vol voor de overwinning. Dit resulteerde na enkele goede kansen in wederom een goal van Martijn, de bal werd voorgezet van de zijkant door Max, Martijn had in 1e instantie moeite met de aanname, maar legde hem daarna feilloos in de linkerbovenhoek. Voor Martijn was dit al zijn 14e in de competitie, hiermee staat hij stevig aan kop van de topscorerslijst. Hierna speelde Brabantia een verloren wedstrijd en werden de ruimtes steeds groter. Dit bouwde we in de laatste minuut zelfs nog uit naar een 3-1 zege. Max werd de diepte ingestuurd, met wat hangen en wurgen kwam hij voorbij zijn man, alvorens hij met een vallende beweging de bal linksonder in de goal schoot. De ontlading was groot.

Jongens, we hebben weer eens drie punten gepakt, tegen een niet-te-onderschatten tegenstander. Dit geeft hoop voor de volgende wedstrijden tegen Bladella en Best Vooruit, mochten we hier weer punten pakken komt het er steeds beter uit te zien. Vandaag chapeau voor de organisatie en de inzet! Als wij dit elke wedstrijd op de mat kunnen leggen, kunnen we nog tot mooie dingen in staat zijn. Tot dinsdag 3 maart als de wedstrijd tegen Bladella wordt ingehaald!
Joep
Lees verder | Auteur: Maikel | 05 maart 2009 | 0 Reacties