29957x bekeken sinds 10 september 2008
Best Vooruit

Teamblog

Best Vooruit - De Valk

Best Vooruit - De ValkVandaag stond de wedstrijd tegen Best Vooruit op het programma. Een wedstrijd waarin wij veel goed te maken hadden ten opzichte van de vorige confrontatie. Wij zaten in de lift na een serie van 3 wedstrijden zonder verlies, maar liefst 7 punten werden gehaald. Nu stond Best Vooruit, de nummer 4 op het programma. We hoopten dat we hier onze ongeslagen reeks in 2009 voort konden zetten. We begonnen gehavend want onze veldspeler met de meeste minuten op zijn naam, Loek, was ziek. Een meevaller was echter dat Mike na een slepende knieblessure zijn tweede basisplaats van het seizoen kreeg toebedeeld.

We wilden de wedstrijd fel beginnen, maar dit kwam er nog niet helemaal uit. Na 8 minuten kregen we onze eerste kans van de wedstrijd, en dit was dan ook meteen raak. Een ongekende efficiŽntie voor ons. Na een erg goede voorzet van Nick nam Martijn de bal goed aan, en schoot beheerst raak. Een droomstart voor ons, waarna we wat beter in de wedstrijd kwamen. Maar Best Vooruit deed ook goed mee en zo werd het een duel met veel strijd, waarin de scheidsrechter het nodig vond enkele gele prenten uit zijn borstzakje te halen. We kregen weinig grote kansen, maar het liep beter dan normaal in de voorste linie. De organisatie van achteruit, normaal gesproken onze kracht, stond minder. Hierdoor werd Best nog redelijk gevaarlijk uit stilstaande situaties, maar tot een gelijke stand kwam het voor rust niet. Op naar de thee.

In de rust werd gemaand tot scherpte in de tweede helft. Deze scherpte ontbrak echter vanaf het begin. Na 3 minuten in de tweede helft was het 1-1. Na een diepe bal kon de rechtsbuiten van Best weg, waarna deze een vrije doorgang had naar de goal en het netje liet bollen. Wij konden weer van voor af aan beginnen met bouwen aan een voorsprong, doodzonde. Maar vanaf dat moment pakten we het goed op en gingen we op zoek naar de voorsprong. Deze kwam al vrij snel. Na een afgeslagen diepe bal werd Martijn de 16 meter in gestuurd. Hij stond echter op de punt van de 16 meter, maar wist toch met een soort sliding-uithaal het net te vinden. Dit betekende voor Martijn nummer 17 van het seizoen en weer een hele belangrijke, 1-2.
Hierna probeerde Best nog van alles om een doelpunt te forceren, maar counterden wij scherp. Na een werkelijk schitterende aanval stond Martijn weer op de goede plek om zijn derde van de middag te maken. De ontlading was groot, want de wedstrijd leek binnen na deze 1-3. Best probeerde wat het kon, maar wist niks meer te forceren, en stapten wij, na wat commotie, met een overwinning van het veld af.

Het is nog niet altijd mooi wat we laten zien, maar het begint in ieder geval efficiŽnt te worden. Alweer 3-1 gewonnen, en alweer 10 punten uit 4 wedstrijden in 2009. Toch zullen we eraan moeten bouwen om beter voetbal op de mat te leggen. Beter voetbal + de werklust die we nu laten zien, zal zijn vruchten af blijven werpen in deze competitie. Met weer een pittige trainingsweek voor de boeg, wacht volgende week Emplina. Ook in deze wedstrijd hebben we wat goed te maken lijkt me zo. Tot volgende week op het Valkennest.

Joep
Auteur: Maikel van der steen | 09 maart 2009

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in